fbpx

Магнезий+В комплекс

Кутия Магнезий+витамин В комплексЗа силна нервна и мускулна система

✔ Стоп на стреса, умората и крампите;

✔ Всички важни В витамини;

✔ За тяло пълно с енергия и тонус;

✔ Еднократен, удобен прием;

  • Без глутен
  • Без лактоза
  • Подходящо за вегани
  • 30 таблетки

Поръчай online от нашите партньори

Магнезият е в основата на 600 ензимни реакции в организма, което го прави изключително необходим за правилното функциониране на почти всички процеси в тялото, от храносмилането, до нервната система. От неврологична гледна точка, магнезият играе съществена роля в нервната трансмисия и нервно-мускулната проводимост. Той също така предпазва от прекомерно възбуждане на невроните. Поради тези важни функции в нервната система, магнезият е минерал, който предизвиква засилен интерес за потенциалната профилактика и лечение на неврологични разстройства, като мигрена, епилепсия, Алцхаймер, Паркинсон и инсулт, както и често срещаните състояния на умора, стрес, тревожност, раздразнителност и депресия. Магнезият помага за предотвратяване на мускулните спазми (крампи), изтръпването на крайниците, трептене на клепачите, безсънието и подобрява качеството на съня.

Също така, магнезият е от ключово значение за здравето на костите и ставите. Около 60% от магнезия в организма се намира в костите. Изразходването на запазите от магнезий в организма се асоциира с нарушения в костния метаболизъм и остеопороза.

Магнезий + витамин В комплекс от ABOPHARMA осигурява необходимото дневно количество магнезий в една таблетка, а витамините от В комплекс допълнително подпомагат функционирането на нервната система и играят важна роля в регулацията на въглехидратния, липидния и белтъчния метаболизъм.

Всички витамини от група B играят своя собствена роля в подпомагането на метаболизма, позволявайки на тялото да произвежда енергия и допринасяйки за здравето на целия организъм:

В1 (тиамин): Тиаминът играе съществена роля в метаболизма, като помага за преобразуването на хранителните вещества в енергия. Най-богатите хранителни източници включват свинско, слънчогледови семки и пшеничен зародиш.

В2 (рибофлавин): Рибофлавинът помага да се превърне храната в енергия и също така действа като антиоксидант. Храните с най-високо съдържание на рибофлавин включват черен дроб, говеждо месо и гъби.

В6 (пиридоксин): Пиридоксинът участва в метаболизма на аминокиселини, производството на еритроцити и създаването на невротрансмитери. Храните с най-високо съдържание на този витамин включват нахут, сьомга и картофи.

B12 (кобаламин): Може би най-добре познатият от всички витамини от група В, В12 е жизненоважен за неврологичната функция, производството на ДНК и развитието на червените кръвни клетки.

* ПДП = Препоръчителен Дневен Прием

Помощни вещества: пълнител: микрокристална целулоза; стабилизатор: стеаринова к-на; антислепващи агенти: колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат.

 Препоръчителен прием:

Приемайте по една таблетка дневно с достатъчно течност. Да не се сдъвква.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Хранителната добавка да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Не съдържа глутен, лактоза, консерванти и алергени.

Не съдържа съставки от генно модифицирани организми (ГМО)!

Съхранение:

Да се съхранява на сухо и хладно място недостъпно за деца.

Да не се съхранява при температура над 25°, на сухо и хладномясто, недостъпно за деца.

Количество: 2 блистера х 15 = 30 таблетки в кутия

Нетно количество (за една таблетка):

1200 mg, 30 таблетки = 36g e