fbpx

Магнезий 1000

Кутия магнезий 1000Натурален магнезий с удължено действие

✔ Натурален морски магнезий депо таблетка;

✔ Удължено освобождаване = достатъчно магнезий през целия ден;

✔ При изявени симптоми на магнезиев дефицит;

✔ За всички хора, които водят активен начин на живот;

  • Без глутен
  • Без лактоза
  • Подходящо за вегани
  • 30 таблетки

Поръчай online от нашите партньори

Магнезият е четвъртият най-разпространен минерал  в  човешкото тяло. Участва в повече от 300 изключително важни за човешкото здраве метаболитни процеса. Интересен факт е,  че при някои хора,  дори лека форма на магнезиев дефицит може да доведе до редица неприятни усещания и абнормални състояния. В световен мащаб  има увеличаваща се тенденция по отношение на  хората,  които страдат от недостиг на магнезий. Въпреки че този минерал се среща в редица зеленолистни зеленчуци, ядки и семена, голяма част от хората  не могат да си набавят необходимото им количество магнезий само от храната  и се налага да приемат допълнителни количества чрез употребата на  хранителни добавки. Учените смятат, че една от основните причини за това е изтощението на почвите и понижаване качеството на техния състав в световен мащаб.

Магнезият,  който се съдържа в хранителните добавки може да бъде под различна форма, което влияе на скоростта му на усвояване от организма и начина на прием .

Много добър вариант за допълнителен прием на магнезий  е хранителна добавка, която съдържа в себе си комбинация от повече от една форма на магнезий. Такъв продукт е Магнезий 1000.

Магнезий 1000 е натурален магнезий от мъртво море, който съдържа специално разработена формула като ДЕПО  таблетка, с две фази на действие  и витамин В6.

– Първата фаза се дължи на магнезиевия цитрат. Магнезиевият цитрат изключително лесно  и бързо се абсорбира в храносмилателния тракт и активира енергийните процеси, чрез участитето си в производството на аденозин трифосфат, основен източник на енергия за клетките.

– Втората фаза се дължи на магнезиевия оксид. Той има бавно, удължено, т.н. контролирано освобождаване от таблетката. По този начин той се освобождава поетапно, на малки дози, осигурявайки през целия ден необходимото за организма ниво на магнезий.

– Витамин  В6-като коензим ускорява метаболизма. Участва в използването на енергия от мозъка и нервната тъкан, както и участва в регулацията на централната нервна система и хормоналния баланс на организма.

Приемът на Магнезий  1000 осигурява:

– Достатъчно магнезий през целия ден;

– Жизнена сила, много енергия и висок тонус;

– Нормално функциониране на нервната и мускулната система;

* ПДП = Препоръчителен Дневен Прием.

Помощни вещества: пълнител: микрокристална целулоза; стабилизатор: стеаринова киселина; антислепващи агенти: колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат.

Начин на употреба: Приемайте по половин таблетка на ден с достатъчно течност, без да я дъвчете.

Съхранение: В сухи и хладни помещения, недостъпни за малки деца, при температура под 25° C.

Важно!
Спазвайтепрепоръчителната дневна доза. 
Хранителната добавка не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене.

Опаковка: 30 таблетки.