fbpx

МагнехАрт

Магнезий и калий за балансирано тяло
Добър метаболизъм и електролитен баланс
Енергизирай тялото си бързо и лесноКалий и Магнезий за балансирано тяло

✔ За нормален електролитен баланс;

✔ За добър метаболизъм;

✔ За повече енергия и тонус;

✔ За нервната и мускулната система;

  • Без глутен
  • Без лактоза
  • Подходящо за вегани
  • 20 сашетиа

Поръчай online от нашите партньори

Калият е жизнено необходим минерал и електролит, който носи доказани ползи за здравето. Той помага за поддържането на здравословен баланс на течности в организма и има изключително важна роля за регулиране на сърдечната дейност и кръвното налягане, правилната нервна проводимост и работата на мускулите. Калият е основният вътреклетъчен положителен йон, докато натрият е основният извънклетъчен йон. Натриево-калиевата помпа е билогична структура, разположена по повърхността на клетките, която има функцията да пренася натриеви и калиеви йони в и извън клетките. Правилното функциониране на калиево-натриевата помпа е жизнено необходимо за поддържане на метаболитния баланс в организма, за регулацията на водния баланс в клетките и за предаването на нервните импулси и осъществяването на мускулното съкращение. Кофактор на натриево-калиевата помпа е магнезият. Дефицитът на всеки един от тези елементи води до нарушения във физиологичните процеси на всяка клетка и съответно на отделните органи и системи в целия организъм.

Магнехарт е комбиниран калиево-магнезиев продукт. Магнехарт е изключително подходящ за възстановяване на водно-солевия баланс на организма, както и при състояния на калиев или магнезиев дефицит. Много често дефицитът на единия микроелемент се бърка с дефицит на другия микроелемент. Съответно, симптомите на недостиг на калий в организма често могат да бъдат възприети като симптоми на магнезиев дефицит.

Най-често срещаните фактори, които водят до недостиг на калий и магнезий са:

  • Прием на диуретици
  • Активното спортуване – потенето и дехидратацията, водят до загуба на електролити, която трябва да се компенсира с прием на калий, натрий, магнезий и фосфор.
  • Обезводняването – При диария, повръщане, прием на повече алкохол, кофеин или недостатъчен прием на течности, се стига до изчерпване на запасите от калий, натрий, магнезий и фосфор.

Приемът на Магнехарт с профилактична цел осигурява нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, поддържане на опорно-двигателния апарат, поддържане на водно-електролитния баланс, подобряване на мозъчната функция и правилното функциониране на нервната система.

Магнехарт Актив съдържа и Шафранка и L-аспарагинова киселина. Шафранката се използва с терапевтична цел под формата на суха билка или масло. Приема се за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания, включително и срещу атеросклероза и за намаляване риска от инфаркт. Шафранката съдържа омега 3, 6 и 9 мастни киселини и има разнородно приложение – употребата ѝ се среща при повишена температура, кашлица, дихателни проблеми, сгъстяване на кръвта, рани, изпотяване, констипация, болка, включително сърдечна, като отхрачващо или стимулиращо средство. Проучвания доказват, че взимано като хранителна добавка маслото от Шафранка намалява нивото на общия и LDL (лошия) холестерол.

L-аспарагинова киселина участва в изграждането на белтъците и спомага за синтеза на останалите аминокиселини в организма, има анаболен ефект и участва в образуването на невротрансмитери, което е изключително ценно по отношение на състояния, свързани с нервната система. 

Според различни източници необходимата дневна доза калий варира при отделните възрастови групи:

  • Препоръчителният пример не се прилага за хора с нарушено отделяне на калий поради медицински състояния (напр. бъбречно заболяване) или употребата на лекарства, които нарушават екскрецията на калий

Съставки: малтодекстрин, калиев цитрат, калиев глюконат; регулатор на киселинността: натриев карбонат; L-аспарагинова киселина, магнезиев оксид, магнезиев цитрат; подкислители: лимонена киселина, винена киселина; аромат; антислепващ агент: силициев диоксид; подсладител: сукралоза; шафранка (Carthamus tinctorius L. flowers) на прах.

* ПДП – Препоръчителен дневен прием

Препоръчителен прием: 1 саше на ден, разтворено в чаша вода.

Важно: Да не се превишава препоръчителния дневен прием. Хранителната добавка не е заместител на разнообразното и балансирано хранене, и здравословен начин на живот.

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място, далеч от източници на топлина, недостъпно за малки деца.

Количество: 20 сашета х 7g

Нетно количество: 140 g е