fbpx

Магнезиево олио и гел

Магнезиево олиоМагнезиево олио за трансдермална терапия

✔ Концентрат от чист, натурален магнезиев хлорид, разтворен във вода;

✔ Натурален козметичен продукт;

✔ Нанесено върху кожата в болезнена и чувствителна зона има бърз, успокояващ ефект;

Поръчай online от нашите партньори

Магнезиев гел


Магнезиев гел за трансдермална терапия

✔ Пречистена и допълнително концентрирана форма на магнезиев хлорид;

✔ Натурален козметичен продукт;

✔ Нанесен върху кожата в болезнена и чувствителна зона има бърз, успокояващ ефект;

  • 100% Натурален продукт
  • Магнезиев дефицит
  • 200ml

Поръчай online от нашите партньори

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя има защитна функция, освен това има добра пропускливост за различни соли и минерали. Магнезият е един от тези минерали, които имат много добра кожна резорбция. Магнезиевите гел/олио  на АБОФАРМА са много ефективни за повишаване нивата на магнезий в организма.  Чрез тяхното локално приложение, те въздействат при възпалени нерви, мускулни спазми, отоци и схващания (радикулити, плексити, ишиас, шипове). Действието им е стягащо и обезболяващо при разширени вени. Магнезиевият гел попива по-бързо от олиото, подходящ  е  при работа с ултразвук и при физиотерапия, докато магнезиевото олио е идеално за масаж.

 Приложение на магнезиев гел и олио

Има два типа приложение на магнезиевия гел: локално – когато се нанася върху проблемната зона от тялото; комплексно – когато трябва да се зареди с магнезий цялото тяло.

  1. Локално приложение върху проблемна зона

Болките в кръста, гърба и мускулите са сред проблемите, които засягат почти всеки човек в определен период от живота му. Те могат да се дължат на преумора или голямо физическо натоварване, обездвижване, може да са в резултат от вирусна или друга инфекция или от дълго седене пред компютъра.  

При всички тези случаи, масажът може да помогне за облекчаване на болката. Масажът с магнезиево олио на АБОФАРМА засилва кръвообращението и  има болкоуспокояващото действие. Магнезиевото олио е особено полезно в борбата с целулита.

Гелът е с по-плътна и гъста консистенция. Той овлажнява, омекотява, подобрява локалното кръвообращение и еластичността на кожата. Прилага се мануално върху кожата на тялото, чрез йонофореза или ултразвук. Има мощен подхранващ кожата ефект, повлиява добре упорити кожни състояния, облекчава усещането за тежест в крайниците, повишава клетъчната енергия и поддържа жизнените процеси в цялото тяло. Прилага се успешно при раздвижване след инсулт, като има отпускащо мускулите действие.

  1. Комплексно приложение

Магнезиевият гел/олио на AboPharma  е изключително подходящ при магнезиев дефицит. Усвояването на магнезий посредством кожата е бърз и сигурен начин той да се абсорбира в тялото бързо и лесно, като много подходящи за целта са ходилата и кожата в коремната област (около пъпа). Препоръчва се втриване всяка вечер преди лягане. Не се препоръчва взимането на душ, веднага след намазване, за да може продуктът да се абсорбира от кожата.

Гелът се нанася върху кожата, за най-добър ефект е добре да престои 15-17 минути. Олиото се нанася върху кожата, за най-добър ефект е добре да престои също около  15-17 минути. При чувствителна кожа може да се разреди с равни части вода. Максимална дневна доза – 5 мл., равняващи се на 508 мг. чист магнезий.

Предимство на магнезиев гел/олио пред магнезиеви продукти под формата на таблети/капсули

При някои хора, приемът на магнезий под формата на таблетки или капсули през устата може да доведе до гастроинтестинални смущения. Най-честите странични ефекти на магнезиевите добавки са стомашно неразположение, подуване, болки в коремната област, гадене, повръщане и диария (тъй като почти всички форми на магнезий имат слабително действие). Магнезиевият гел и олио притежават същите свойства като магнезия под формата на таблетки или капсули, но са изключително подходящ вариант при хора, които страдат от дефицит на магнезий, но имат стомашно-чревни проблеми.

Състав:

Магнезиевият гел/ олио на AboPharma съдържа магнезий под формата на магнезиев хлорид. Известно е,че тази сол на магнезия осигурява най-добра трансдермална* усвояемост.

*трансдермална –усвояемост през кожата 

Aqua, Magnesium Chloride, Sodium Chloride, Potassium Chloride, Boron, Magnesium Sulphate, Calcium Chloride, gelling gel: Hydroxy propyl starch phosphate.