fbpx

Спортувай за здраве с Магнехарт!

За вас спортуването е начин на живот? Тренирате от години и поддържате добрата си форма и кондиция с активни тренировки и движение?

А случвало ли ви се е след спортуване да се чувствате отпаднали и без енергия, въпреки че именно то би трябвало да ви дава тонус и да ви изпълва с жизненост.. Понякога след активна тренировка мускулите ви се схващат, а нощем имате болезнени крампи?

Причината за тези състояния е много вероятно да се крие в липсващите в тялото ви достатъчни количества от минералите калий и магнезий.

Имайте предвид, че по-активните тренировки и движение засилват два от основните фактора за загубата на калий – обезводняването и обилното потене.

При физическа активност трябва да приемате и достатъчно магнезий, защото при потенето също се отделя значително количество от него. Тъй като тялото няма запаси от магнезий и калий, трябва ежедневно да се приемат храни, богати на тези минерали.

Калият и магнезият са важни вътреклетъчни минерални вещества,чиито концентрации са тясно свързани и имат основна роля за нормалното функциониране на клетките, като спомагат за намаляване не физическата и психическа умора. Оптималното количество магнезий и калий нормализират сърдечния ритъм, мускулите и съдовете. Те се грижат за добрия тонус, сила и енергия.

Липсата на магнезий може да доведе до загуба на контрол над движението на мускулите, мускулни спазми, нарушена обмяна на веществата и до депресия.

Липсата на калий се проявява чрез обща отпадналост, липса на енергия, мускулни крампи, проблеми със стомаха и сърцето.

Спортуващите се нуждаят от по- големи количества магнезий , особено при по-големи физически натоварвания. Ежедневното насищане на клетките с магнезий ни помага да имаме здраво тяло и здрава имунна система, която да ни предпазва от грип и инфекции. Достатъчните количества на магнезий в организма помагат на съдовете и мускулите да са идеално тонизирани. 

Мускулната издръжливост и общият тонус намаляват при дефицит на магнезий и калий. Появяват се потрепвания и мускулни спазми. Ако се чувстваш като цяло раздразнен и изтощен, причината може да бъде недостиг на магнезий. Насищането на тялото с двата ключови минерала го карат да се чувства отпочинало и спокойно

Магнехарт Актив е хранителна минерална добавка с калий и магнезий, която допринася за намаляване на психическата и физическа умора. Благоприятства електролитният баланс и подпомага производството на енергия. Препоръчва се при крампи в цялото тяло и при разтягане на мускулите. Изключително подходяща за всички, които спортуват активно!